lauantai 14. syyskuuta 2013

Osa 2. Hunajaiset juurekset, härän ulkofileepihvi maustevoilla sekä Panna Cotta


Punaviini ja kynttilä tuovat poikien iltaan sopivan gayn tunnelman.

Päivän kokkausmusiikki: Creedence Clearwater Revival

Tällä kertaa lähdettiin tavoittelemaan kuuta taivaalta. Sieltä se kuu löydettiinkin. Ennen kauppaan lähtöä piti googlettaa miltä palsternakka näyttää (semmonen vitun ison keltaisen porkkanan näköinen).

Pääruuan resepti:

Hunajaiset juurekset:

  • Muutama porkkana
  • Palsternakkaa suunnilleen saman verran kuin porkkanaa
  • Muutama rkl hunajaa
  • Vettä
  • Voita
  • Suolaa
  • Pippuria
- Kuori juurekset ja pilko peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi
- Sulata voita paistinpannulla ja lätkäise juurekset sekaan.
- Paista juureksiin hieman väriä. Kääntele juureksia riittävän usein.
- Kun juureksissa on kivasti väriä, lisää ½ dl vettä pannulle
- Lisää maun mukaan muutama (4) rkl hunajaa juureksille
- Lisää hieman suolaa ja pippuria
- Sekoita, paista vielä hetki ja valmista tuli
- Odota lopputulosta pelokkaana vesikielellä

Naudan ulkofilepihvi:

- Öljyä paistinpannu oliiviöljyllä tai rypsiöljyllä (mikä hiton ero niilläkin muka on...)
- Laita pihvi kuumalle paistinpannulle (nälästä riippuen 100-400g pihvi / syöjä)
- Tässä kohtaa unohda lisätä mausteet. Paista n. 3min / puoli.
- Käännä pihvi ja muista nyt, että pihviin kuului lisätä mausteet ennen paistamista. Laita summan mutikassa suolaa ja pippuria hyvältä tuntuva määrä pihvin päälle. Kun toisenkin puolen 3 min on täynnä, käännä pihvi vielä ja lisää mausteet toisellekin puolelle.
- Pelkää, että sähläyksen vuoksi pihvistä tulee ylikypsä.
- Tarjoile.

Maustevoi:

  • Voita (sen verran että riittää jokaiselle syöjälle maustevoin pala)
  • ½-1 valkosipulin kynttä / syöjä
  • paprikajauhetta
  • chilijauhetta
  • timjamia
  • suolaa
  • Oreganoa (koska sitä on niin iso purkki että pakko siitä on yrittää eroon päästä)
- Sulata voi muovailuvahamaisen pehmeäksi. Pro-tip: Jos suli liian pehmeäksi, laita hetkeksi pakastimeen mausteiden lisäämisen jälkeen.
- Murskaa valkosipulinkynnet mahdollisimman pieneksi ja lisää voin sekaan. Lisää myös muita mausteita. Niitä saa laittaa ihan reippaasti. Sekoita mahdollisimman tasaiseksi.
- Kääri tuorekelmun sisään epämääräiseksi pötköksi ja laita pakastimeen jähmettymään
- Kun voi jähmettynyt ja muu ruoka on valmis, leikkaa sopivia paloja ja laita pihvin päälle.


Salaatti:
Kohta 1: Unohda suunnitella salaattia ennen kauppaan menoa.
Kohta 2: Osta paniikissa kaupasta satunnaisia salaattivärkkejä, kuten lehtisalaattia, kurkkua, vesimelonia, paprikaa.
Kohta 3: Pilko ja sekoita ainekset.
Kohta 4: Tarjoile.


Panna cotta on hyvää,
etenkin viskilasista nautittuna.

Jälkiruuan resepti: Panna Cotta

2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2-3 liivatetta

Marjakastike:
400g jotain marjoja pakastimesta
1 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl sitruunamehua

Liivatelehtipussin sisällä ei olekaan lehtiä,
vaikka kuva antaa muuta ymmärtää!

- Avaa liivatepaketti.
- Ylläty liivatteen ulkomuodosta.
- Laita liivate likoamaan kylmään veteen.
- Kiehauta kerma kattilassa, varo polttamasta. Pyöräytä sokeri kyytiin ja sitten liivatteet. Jätä seos jäähtymään.
- Tee kastike kiehuttamalla aineksia kokoon vartin verran. Paseeraa seos tiheän siivilän läpi. (tässä kohtaa kuuluu hetken miettiä, mitä paseeraaminen on. Sen kuin painelet siivilän läpi.)
- Jätä myös jäähtymään.

- Kun kerma on huoneenlämpöistä, kaada se annoslaseihin. Laita jääkaappiin. Kun kerma on hyytynyt, voit jakaa kastikkeen kerman päälle kerrokseksi. Jätä lasit jääkaappiin jäähtymään.







Pääruuan arvostelu:


Tämä pääsi kyllä yllättämään. Raakana palsternakka ei maistunut kummoiselta, mutta paistettuna... Oli muuten juurekset hyviä. Ehdottomasti pitää tehdä toistekin näitä. Samoin maustevoi onnistui yllättävänkin hyvin, vaikka valkosipulinpaloja olikin sattumina seassa. Pihvi nyt on pihvi, ei kai sitä voi pilata. Pihvin maustaminen näköjään on ok paistamisen jälkeenkin. Joka tapauksessa erinomainen kokonaisuus, vaikka salaatti vähän tylsä olikin.

Tähdet: *****



Jälkiruuan arvostelu:


Ei ollut huonoa jälkkärikään. Ei tämä aivan tarpeeksi hyytynyttä ollut, mistä lie johtui, mutta hyväksyttävää kuitenkin. Panna Cotta onnistui yli odotusten! Erinomainen jälkiruoka.

Tähdet: *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti